e-mail sitemap strona główna
Tylko dzisiaj!
Promocja dnia

30% taniej

więcej
Wprowadzenie do rachunku prawdopodobieństwa z zadaniami
Cena: 63 44.10 zł

Jak zarabiać kilkadziesiąt dolarów dziennie?

Darmowa część I

więcej
Poznaj sekrety Google AdSense
Cena: 39.97 zł
Visual Studio .NET 2005

Dwie darmowe części

więcej
Sekrety języka C#
Cena: 29.95 zł


Seria: Inne
Promocja: -44%


Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność sobie i bliskim

Monika Walecka
promocja -44%
cena: 67.767857142857 zł 37.95 zł
Data wydania: 2016-12-07
stron: 288, miękka oprawa, format: 200x230

więcej na stronie helion.pl

Gotuj, eksperymentuj i rozkoszuj się jedzeniem!

Stary, drewniany stół — miejsce rodzinnych i przyjacielskich spotkań, gorących dyskusji, serdecznych toastów i wspaniałych przyjęć. Miejsce, przy którym kolejne pokolenia wspólnie biesiadują i rozkoszują się zarówno pysznym jedzeniem, jak i ciepłem domowego ogniska. Miejsce magiczne, zarezerwowane tylko dla najbliższych, którym chcesz sprawić przyjemność. Na takim stole nie wypada położyć byle czego. On zasługuje na coś więcej: na potrawy przygotowane z uczuciem, fascynacją, odrobiną kuchennej alchemii. Na jedzenie, w które tchniesz nieco swojej własnej fantazji. 



W Twoje ręce trafiła właśnie książka, w której znajdziesz najróżniejsze przepisy na przepyszne dania na każdą porę dnia i roku, wymyślone i sprawdzone przez niezwykłą kucharkę. Znajdziesz wśród nich i pożywne, szybkie potrawy, i prawdziwe kulinarne dzieła sztuki. Ty też możesz je wyczarować w swojej kuchni i podać na stół. Zachwyć rodzinę, przyjaciół, a także samego siebie!
 


""Śniadaniowa sałatka z idealnym jajkiem

Jajka włóż do garnka i zalej zimną wodą. Postaw na gazie i gotuj na dużym ogniu. Kiedy woda zawrze, zmniejsz ogień na średni i kontynuuj gotowanie przez 5 minut (z zegarkiem w ręku!). Ugotowane jajka wyjmij z wrzątku i ostudź pod zimną, bieżącą wodą. Obierz ze skorupek, przekrój na pół i ułóż na liściach rukoli i plastrach awokado. Połówki jajek posyp komosą ryżową, prażonym słonecznikiem, solą i zatarem, skrop oliwą.

Dobra rada:
Uwaga — ja kupuję jajka w rozmiarze L. Jeżeli będziesz używać mniejszych jajek, możesz skończyć gotowanie o 1 minutę wcześniej.

Składniki (2 porcje):
•    2 duże jajka z lodówki
•    2 garści świeżej rukoli
•    4 łyżki ugotowanej quinoi (komosy ryżowej)
•    4 łyżki podprażonego słonecznika
•    szczypta soli
•    1 łyżeczka zataru
•    oliwa
•    awokado
 



Jeśli już masz ochotę przygotować pyszny posiłek, zapraszamy na blog autorki.
Monika Walecka gotuje, bo lubi!



 

Monika gotuje jak natchniona, od serca, nie oglądając się na dietetyczne tabele. Nigdy nie poświęca przy tym najważniej-szego: smaku, który jest pełny, zarazem wykwintny i po domo-wemu krzepiący. Osobny pean można by napisać na cześć jej przepięknych fotografii, które działają jak najlepsza zachęta, by jeść, gotować i karmić – siebie i bliskich. Po lekturze musiałam przyrządzić chowder we własnej kuchni!
Agata Michalak, redaktorka naczelna magazynu KUKBUK
 
Tosty z awokado i idealnym jajkiem, porcja dobrotliwej sałatki  z jarmużu i zachowany specjalnie dla ciebie kawałek orzechowej szarlotki. Wysmakowane, charakterne, zrobione z uwagą i miłością. By zasiąść przy stole Moniki i spróbować jej dań, mogłabym w tej sekundzie wsiąść do samolotu i przelecieć przez Atlantyk.
Małgosia Minta, autorka bloga mintaeats.com, dziennikarka „Gazety Wyborczej”
 
Znamy się od kilku lat. Kiedy spotkałam ją pierwszy raz i zobaczyłam, w jaki sposób potrafi celebrować wspólne posiłki, zrozumiałam, że mam do czynienia z prawdziwym smakoszem. Poszukiwaczka smaków, podróżniczka, otwarta na świat osobowość, która uśmiechem zjednuje sobie ludzi. Mistrzyni w wypiekaniu chleba, w doprowadzaniu do perfekcji każdego kulinarnego wyzwania. Jej kuchnia jest szczera, pełna miłości, a przy tym nowoczesna i pożywna. Polecam jej pierwszą, piękną książkę.
Eliza Mórawska, whiteplate.com
 
Monika Walecka jest w stanie przekonać mnie nawet do jedzenia owsa. Pasza dla konia w jej wydaniu staje się równie całuśna i seksowna jak sama autorka, sądzę więc, że nie tylko ja będę rżeć z zachwytu po lekturze tej książki.
Basia Starecka, autorka bloga Nakarmiona Starecka oraz zastępczyni redaktorki naczelnej KUKBUK-a
 
Doczekałam się książki, której nie da się tylko ustawić na kuchennej półce. Będzie mnie kusić do częstych powrotów.Perfekcjonizm Moniki jest w wielokrotnie przećwiczonych proporcjach, zapach aż czuć z autorskich fotografii, a jej miłość do jedzenia nareszcie trafiła do książki. Podziwiam!
Agata Wojda, Szef Kuchni
 
Przy drewnianym stole Moniki mogłabym przesiadywać godzinami, jest na nim wszystko, co chciałabym jeść codziennie. Czytając Opowiadania... wiem, że każde zakończę hedonistyczną ucztą, bez względu na porę dnia.
Dominika Wójciak, autorka książek kucharskich i zwyciężczyni programu MasterChef
 


Monika Walecka — fotograf, stylista jedzenia, piekarz, autorka bloga gotujebolubi.pl. Podczas studiów filologicznych i psychologicznych zaczęła pracę w MTV Polska, gdzie przez 4 lata produkowała programy muzycznokulturalne, a później zaczęła pracować w studiu fotograficznym,  gotując dla najlepszych fotografów, celebrytów i modelek. Gdy wyprowadziła się do Pragi, zaczęła szlifować warsztat fotograficzny i realizować zlecenia na sesje fotograficzne i stylizacji jedzenia. Dziś mieszka w San Francisco, gdzie dzieli swój czas pomiędzy bycie fotografem a praktykowanie w fantastycznych piekarniach. Każdą wolną chwilę poświęca na odkrywanie nowych smaków i uwiecznianie ich na zdjęciach.


Cena: 37.95 zł

dodaj do koszyka
Powiadom znajomego


Pozostałe z kategorii: Zaszczep Dziecko Zabawą

Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone (39.90zł)
Teoria muzyki dla bystrzaków. Wydanie II (21.95zł)
Akordy gitarowe dla bystrzaków (21.45zł)
Francuski dla bystrzaków. Poziom średnio zaawansowany (39.90zł)
Trening psów dla bystrzaków (19.20zł)
Jestem gwiazdą (16.18zł)
Ostatni. Prawdziwa historia żołnierza warszawskiej mafii (27.92zł)
Podróżnicze wycinanki. Wybrzeże Bałtyku. Wydanie 1 (1.60zł)
Francuski dla bystrzaków. Wydanie II (25.93zł)
Mamo, uszyj mi! (26.95zł)
Ucz się słówek z tych krzyżówek! Angielskie krzyżówki dla najmłodszych (4.49zł)
Rosyjski dla bystrzaków. Wydanie II (21.95zł)
Podróżnicze wycinanki. Wybrzeże Bułgarii. Wydanie 1 (1.60zł)
Niemiecki dla bystrzaków. Wydanie II (39.90zł)
Trening umysłu dla bystrzaków (39.90zł)
Angielski dla bystrzaków (25.93zł)
Podręcznik Przygody Rowerowej. Wydanie II (31.92zł)
Gramatyka angielska dla bystrzaków (19.20zł)
Gitara basowa dla bystrzaków (21.95zł)
Myślę, więc jestem. 50 łamigłówek wspomagających myślenie wizualne (10.95zł)

Pozostałe z serii: Inne

Ruby. Przewodnik programisty. Wydanie II (48.95zł)
Fedora 7. Księga eksperta (137.00zł)
Wprowadzenie do Raspberry Pi, wyd. II (35.70zł)
Blockchain i bezpieczeństwo systemów rozproszonych (95.20zł)
Hands-On System Programming with C++ (169.00zł)
Od zera. Osiąganie niemożliwego z Ho'oponopono (31.92zł)
Systemy uczące się (39.01zł)
Analiza, cz. 3 (55.20zł)
Windows Server 2016 Inside Out (111.92zł)
VBA dla Excela 2019 PL. 234 praktyczne przykłady (32.45zł)
Skype Hacks. Tips & Tools for Cheap, Fun, Innovative Phone Service (67.92zł)
Laptopowy Milioner. Jak zerwać z pracą na etacie i zacząć zarabiać w sieci (31.85zł)
Building a Windows IT Infrastructure in the Cloud. Distributed Hosted Environments with AWS (101.15zł)
Excel 2007 PL. Leksykon kieszonkowy. Wydanie II. eBook. Mobi (14.90zł)
Lepiej i szybciej. Sprawdzona ścieżka do najlepszych pomysłów (39.90zł)
Learning React Native. Building Native Mobile Apps with JavaScript. 2nd Edition (169.15zł)
Learning Rails (92.65zł)
Broń matematycznej zagłady. Jak algorytmy zwiększają nierówności i zagrażają demokracji (39.20zł)
Programowanie zorientowane obiektowo. Wzorce projektowe. Wydanie II (37.95zł)
Essential iOS Build and Release. A Comprehensive Guide to Building, Packaging, and Distribution (42.42zł)

edytor jpg edytor jpg | bezprzewodowy światłowodowy internet białka telefon serwery | czyszczenie polbruku Piła | wynajem autobusów Piła | odrdzewiacz fosol wrocław